Zdrowe Żywienie

Jak rozpoznać miód naturalny?

Dolewanie wody, cukru czy soków owocowych to tylko niektóre sposoby fałszowania miodu. Przekonaj się ja...

Sport / Rekreacja

Jakie suplementy są najlepsze dla sportowców?

Pojęcie suplementacji w odniesieniu do sportowców nabrało we współczesnej rzeczywistości bardzo szczególnego znaczenia. Na ry...

Dieta / Odchudzanie

Kosmetyki

Odżywianie i Dieta - Książki

Dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko tłuszcz, węglowodany, sacharoza, błonnik pokarmowy, cholesterol, kwasy tłuszczowe wybrane składniki mineralne i witaminy)

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow, Beata Przygoda
Rok wydania: 2005

Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko tłuszcz, węglowodany, sacharoza, błonnik pokarmowy, cholesterol, kwasy tłuszczowe wybrane składniki mineralne i witaminy) w produktach spożywczych i potrawach wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.

 

Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki odżywcze: sacharozę, cholesterol, kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone. witaminę D, a także rozszerzono asortyment produktów i potraw.Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegać zaleceń dietetycznych.Wydanie IV

 

Zaloguj się do portalu, aby dodać komentarz

Zdrowie, Ciało, Umysł

Jakie soczewki kontaktowe wybrać?

Szkła kontaktowe dzielą się na dwie grupy: soczewki jednorazowe i soczewki miesięczne. Pierwsze z nich...

Ostanio komentowane

Skóra, Włosy, Paznokcie

SPA / Basen / Sauna

Wizyta w spa

Ostatnio na topie pojawił się nowy sposób na spędzenie chwil relaksu w malowniczym plenerze, w ...

Więcej w: Wyjdź z domu

Fitness, Ćwiczenia, Joga Pilates