Odżywianie i Dieta - Książki

Dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko tłuszcz, węglowodany, sacharoza, błonnik pokarmowy, cholesterol, kwasy tłuszczowe wybrane składniki mineralne i witaminy)

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow, Beata Przygoda
Rok wydania: 2005

Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko tłuszcz, węglowodany, sacharoza, błonnik pokarmowy, cholesterol, kwasy tłuszczowe wybrane składniki mineralne i witaminy) w produktach spożywczych i potrawach wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.

 

Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki odżywcze: sacharozę, cholesterol, kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone. witaminę D, a także rozszerzono asortyment produktów i potraw.Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegać zaleceń dietetycznych.Wydanie IV